Παρασκευή, 19 Απριλίου

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 3ου ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΠΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

 

 

3o ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Tαχ. Δ/νση: Αμισού 31

Τ.Κ. – Πόλη: 65403-Καβάλα

E-mail: 3lykkava@sch.gr  

Πληροφορίες: Ευάγγελος Αδάμος

Τηλέφωνο: 2510230796

FAX :  2510 230786

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17-01-2018

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 13/Φ 23.1

 

Επαναπροκήρυξη  εκδήλωσης  ενδιαφέροντος με κλειστές προσφορές για  τη  διοργάνωση

Πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ’ Τάξης  στην Αθήνα (οδική ή αεροπορική)

Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Καβάλας επαναπροκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος με κλειστές προσφορές (σύμφωνα με την ΥΑ 33120 / ΓΔ4 / 28.02.2017, ΦΕΚ 681 / Β / 06.03.2017) για τη διοργάνωση πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ’ Τάξης:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  Προορισμός εκδρομής: Αθήνα

Ημέρα Αναχώρησης εκδρομής: Δευτέρα, 5/3/2018 (ή Τρίτη, 6/3/2018)

Ημέρα Επιστροφής εκδρομής:   Σάββατο, 10/3/2018

Προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 71

Αριθμός συνοδών  καθηγητών:  4 (1 Αρχηγός εκδρομής και 3 συνοδοί καθηγητές)

  Διάρκεια εκδρομής πέντε (5) ημέρες εφόσον η εκδρομή γίνει αεροπορικώς και πέντε (5) ή έξι (6) ημέρες, εφόσον η εκδρομή γίνει οδικώς.

Επισημαίνεται ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να περιλαμβάνουν στην προσφορά τους την προτεινόμενη τιμή για πενθήμερη αεροπορική (5-9 ή 6-10/03/2018) και πενθήμερη (6-10/03/2018) ή εξαήμερη (5-10/03/2018) οδική μετακίνηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

  • Οδική μεταφορά – Μεταφορικό μέσον για Καβάλα-Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής (αεροπορική εκδρομή) και χρήση λεωφορείου στην Αττική και στην Πάτρα ή Καβάλα-Αθήνα μετ’ επιστροφής και χρήση του λεωφορείου στην Αττική και στην Πάτρα (οδική εκδρομή): 1 τουριστικό λεωφορείο ανάλογων προς τους εκδρομείς θέσεων  ή 2 λεωφορεία (τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές – έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης κλπ- ώστε να πληρούνται οι όροι ασφαλείας για τη μετακίνηση μαθητών και καθηγητών).
  • Αεροπορική μεταφορά: Αεροπλάνο αξιόπιστης αεροπορικής εταιρείας
  • Κατηγορία καταλύματος – περιοχή:  Ξενοδοχεία 4 αστέρων και άνω στο κέντρο ή περιφερειακά σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης διανυκτέρευσης. Να αναφέρεται η ονομασία τους και ενδεικτικά οι παροχές τους. Τα δωμάτια των μαθητών θα είναι τρίκλινα ή δίκλινα ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΣΟ, ενώ των συνοδών καθηγητών μονόκλινα
  • Υπηρεσίες καταλύματος: Πρωινό ή ημιδιατροφή
  • Η προσφορά θα περιλαμβάνει: α) αμοιβή ξεναγών (εφόσον προβλέπονται), β) φόρους αεροδρομίων, γ) ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επείγουσα αερομεταφορά, δ) ασφάλεια αστικής ευθύνης, όπως ορίζει το σχετικό Π.Δ., ε) πεπειραμένο συνοδό του γραφείου, στ) Φ.Π.Α., ζ) αμοιβή συνοδού γραφείου για την εκδρομή, η) δημοτικοί φόροι, θ) λοιπές χρεώσεις που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή
  • Απαιτείται επαρκής περιγραφή των προτεινόμενων από το πρακτορείο ξενοδοχείων και με την αντίστοιχη οικονομική προσφορά για το κάθε ξενοδοχείο.
  • Η τιμή των προτεινόμενων ξενοδοχείων πρέπει να είναι υποχρεωτικά με πρωινό και με ημιδιατροφή στην ίδια στήλη, προκειμένου να διευκολύνεται η σύγκριση.
  • Εφόσον προτείνεται αεροπλάνο για μετάβαση και επιστροφή απαιτείται να δηλωθεί το βάρος της επιτρεπόμενης χειραποσκευής και το κόστος της ενδεχόμενης πρόσθετης αποσκευής με ένδειξη κιλών για καθένα προορισμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (μία διαδρομή ή μετ’ επιστροφής με αναφορά στην τιμή για κάθε περίπτωση).
  • Στην προσφορά πρέπει να δηλώνεται η επιβάρυνση των εκδρομέων ανάλογα με τον τύπο λεωφορείου: πχ. ένα απλό, δύο απλά, διώροφο 72 ή 76 θέσεων κ.τ.ό.
  • Στην προσφορά να αναφέρεται α) ο αριθμός των ελευθέρας εισιτηρίων για τους μαθητές, πέραν εκείνων των συνοδών καθηγητών ή/και, εναλλακτικά, ποσοστό έκπτωσης επί της τιμής.
  • Σημειώνεται ότι απαγορεύεται ρητά η προσωπική διευκόλυνση προς τους μαθητές.

 

► Λοιπές υπηρεσίες:

  1. Διαπιστευμένος ξεναγός για τα μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους και/ή έμπειρος συνοδός ή συνοδοί του Γραφείου.
  2. Προκράτηση εισόδου στα μουσεία, όπου απαιτείται, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

► Ενδεικτικό Πρόγραμμα: Το Πρόγραμμα της εκδρομής θα καταρτιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων με το πέρας της διαδικασίας επιλογής Ταξιδιωτικού Γραφείου. Οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει επισκέψεις μουσείων (Αρχαιολογικό, Μπενάκη) και ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα και στο Σούνιο.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α. Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Στις προσφορές τους τα ταξιδιωτικά  πρακτορεία οφείλουν να συμπεριλάβουν:

  1. Ξεχωριστές προσφορές αναλυτικά και με σαφήνεια για τους δύο τρόπους μετακίνησης (αεροπορική-οδική) ή σαφώς διακεκριμένες μεταξύ τους στο ίδιο έγγραφο.
  2. Όνομα και κατηγορία καταλύματος, αριθμό δωματίων και κλινών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
  3. Όνομα αεροπορικής εταιρείας (όπου προβλέπεται).
  4. Υπεύθυνη δήλωση ότι το ξενοδοχείο διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας και ότι πληρούνται όλοι οι  όροι ασφάλειας και υγιεινής.
  5. Αναλυτικά το πρόγραμμα των  μετακινήσεων και ξεναγήσεων για κάθε ημέρα. Η είσοδος στα μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους, που έχουν αναφερθεί, πρέπει να προγραμματιστεί υποχρεωτικά.
  6.  Υπεύθυνη δήλωση ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.
  7.  Ασφάλεια  αστικής –   επαγγελματικής ευθύνης.
  8. Το κόστος ανά μαθητή.
  9. Τους γενικούς όρους συμμετοχής στην εκδρομή.
  10. Πρόσθετη ασφάλιση που καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας για τους συμμετέχοντες του συγκεκριμένου σχολείου και, εφ όσον χρειάζεται, επείγουσα αερομεταφορά.
  11. Κάλυψη του αντιτίμου σε χώρους που το απαιτούν (έξοδα μουσείων κ.λ.π.)
  12. Απαιτείται επαρκής περιγραφή των προτεινόμενων από το πρακτορείο ξενοδοχείων ή ηλεκτρονική διεύθυνση όπου αναφέρονται οι πληροφορίες και με την αντίστοιχη οικονομική προσφορά για το κάθε ξενοδοχείο με πρωινό και με ημιδιατροφή.
  13. Το πρακτορείο με την προσφορά ξενοδοχείου θα πρέπει να προσκομίζει αποδεικτικό προ-κράτησης -διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.
  14. Θα αναφέρεται ο αριθμός FREE εισιτηρίων για τους μαθητές πέραν εκείνων των συνοδών καθηγητών.
  15. Μετά το τέλος της εκδρομής θα δοθεί απόδειξη σε κάθε μαθητή ανάλογη με τη δαπάνη που αντιστοιχεί στον καθένα.
  16. Επιστροφή του ποσού συμμετοχής στην εκδρομή μαθητή σε περίπτωση – που για λόγους ανωτέρας βίας ή ασθένειας – ματαιωθεί η συμμετοχή του.
  17. Αλλαγή, κατόπιν συμφωνίας, των προβλεπόμενων ημερομηνιών και επιστροφή όλων των χρημάτων σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, εκλογές, τρομοκρατική επίθεση κλπ).

 

Β. Αξιολόγηση προσφορών :

Οι προσφορές δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους, σύμφωνα με τους παρακάτω τρόπους:

α) προσωπικά ή με εκπρόσωπο στο ενδιαφερόμενο σχολείο

β) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή που θα απευθύνεται στο ενδιαφερόμενο σχολείο έως την Τρίτη 23-01-2018, ώρα 11 πμ.

Οι εκπρόθεσμες προσφορές δεν λαμβάνονται υπόψη και επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγισθούν.

 

Γ. Επιλογή αναδόχου

Για την αξιολόγηση των προσφορών και την επιλογή της προσφοράς, συγκροτείται Επιτροπή η οποία έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη επιλογής του ταξιδιωτικού γραφείου που θα πραγματοποιήσει την εκδρομή – μετακίνηση, σύμφωνα με τον νόμο. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ΥΑ 33120 / ΓΔ4 / 28.02.2017, (ΦΕΚ 681 / Β / 06.03.2017), άρθρο 13, «οι προσφορές πρέπει να είναι απολύτως ποσοτικά και ποιοτικά συγκρίσιμες προκειμένου να διασφαλίζεται η επιλογή της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη». Οι προσφορές θα ανοιχτούν ενώπιον της επιτροπής τη Τρίτη  23-01-2018 και ώρα 11 π.μ.

Μετά την αξιολόγηση των προσφορών και την εξέταση των ενδεχόμενων ενστάσεων, γίνεται η τελική επιλογή του ταξιδιωτικού γραφείου και το σχολείο συντάσσει σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού (ιδιωτικό συμφωνητικό), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται απαραιτήτως τα εξής:

i. Το εγκεκριμένο από το Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητών αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

ii. Το όνομα του ξενοδοχείου, η κατηγορία του, ο αριθμός δωματίων και κλινών και οι παρεχόμενες από αυτό    υπηρεσίες.

iii. Η Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

iv. Το συνολικό κόστος της εκδρομής.

v.  Το κόστος ανά μαθητή (που θα προκύπτει με διαίρεση του κόστους εκδρομής δια του ενδεικτικού αριθμού των μαθητών).

vi. Τους Γενικούς Όρους συμμετοχής στην εκδρομή.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΥΑ 33120 / ΓΔ4 / 28.02.2017, (ΦΕΚ 681 / Β / 06.03.2017), άρθρο 13.2 «η επιλογή του τουριστικού γραφείου καταγράφεται στο πρακτικό που συντάσσεται και στο οποίο αναφέρονται με σαφήνεια τα κριτήρια επιλογής. Το πρακτικό αναρτάται άμεσα στην ιστοσελίδα του σχολείου. Ενστάσεις κατά της επιλογής μπορούν υποβληθούν εντός τριών (3) ημερών από την ανάρτηση του πρακτικού επιλογής», δηλαδή έως και την Παρασκευή, 25/01/2018. Το σχολείο υποχρεούται να αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του τα ονόματα των πρακτορείων που υπέβαλλαν προσφορά, τον ανάδοχο, καθώς και τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου επαγγελματικής ευθύνης.

Καβάλα, 17/01/2018

O Διευθυντής

Ευάγγελος Αδάμος