ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY ΣΕΜΙΝΑΡΙOY

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ19 – ΠΕ20 – ΤΕ01.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ώρα έναρξης 15:00 μμ, στην πόλη της Καβάλας.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Α8 του έργου ΣΤΗΡΙΖΩ και στοχεύει στην εκπαίδευση των Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕ19 – ΠΕ20 – ΤΕ01.13) στη χρήση και αξιοποίηση τόσο των υφιστάμενων υποδομών ΤΠΕ όσο και των υποδομών που εγκαθίστανται στα πλαίσια του «Ψηφιακού Σχολείου».

Το σεμινάριο περιλαμβάνει α) παρουσιάσεις και β) βιωματικά εργαστήρια και θα έχει διάρκεια επτά εκπαιδευτικών ωρών. Συνοπτικά, θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Εισαγωγή στο Έργο ΣΤΗΡΙΖΩ
  • Το «Ψηφιακό Σχολείο»
  • Υποστήριξη ΣΕΠΕΗΥ
  • Ελεύθερο Λογισμικό
  • Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Συνέχεια

4o Google Science Fair 2014 – Saferinternet

Ξεκίνησε το τέταρτο Google Science Fair, ο μεγαλύτερος διεθνής online διαγωνισμός επιστήμης για μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών. Το Google Science Fair βοηθάει να ανακαλύψουμε την επόμενη γενιά των επιστημόνων και μηχανικών που θα αλλάξει τον κόσμο.

Στον περσινό διαγωνισμό Google Science Fair 2013, ο Χαράλαμπος Ιωάννου, ένας δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής από την Αθήνα, βρέθηκε στους 15 διεθνείς φιναλίστ του διαγωνισμού ξεχωρίζοντας από χιλιάδες συμμετοχές από 120 χώρες με το εξωσκελετικό γάντι του, μια καινοτομία με θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

Συνέχεια